Chinflex Massage

Chinflex is een massage die gebaseerd is op de oude originele (4000 jaar oude) Chinese voetmassageprincipes. Deze massage wordt door hen toegepast om tot op hoge leeftijd vitaal te blijven, om de gezondheid te behouden of als er klachten zijn deze te verminderen of te verhelpen. 

Het grote succes van Chinflex massage ontstaat doordat in een massage 2 systemen tot 1 geheel gecombineerd worden. 

1. De zones op de voeten worden gemasseerd. Het hele lichaam, dus alle organen, spieren en weefsels, is weerspiegeld in de voeten. Door massage ontstaat er een betere doorbloeding van de organen. Hierdoor kunnen de organen beter gaan functioneren. 

2. De meridiaanbanen en acupunctuurpunten op de voeten, onderbenen en knieën worden gemasseerd. Meridianen vormen samen met hun acupunctuurpunten een energetisch systeem in het lichaam waardoor ze het hele lichaam van energie kunnen voorzien. 

De combinatie van deze 2 systemen plus het feit dat er prettige, intensieve massage technieken worden toegepast op knieën, onderbenen en voeten, maakt deze massage tot een ongekende weldaad. 

Tijdens een ontspannende Chinflex massage komen lichaam en geest tot rust en wordt de energiedoorstroming in het lichaam gestimuleerd. Na afloop voelt men zich ontspannen, fit en vitaal.